Ремонт відра і приводу лопатки хлібопічки Kenwood BM 450

Практично всі хлібопічки між собою ідентичні по конструкції, тому можна використати цю статтю, як керівництво по ремонту відра і приводу лопатки хлібопічок своїми руками. Хлібопічка надійшла з такою несправністю: привід відра клинить, скрипить, туди з відра стікає тісто. 

image

Всередині у неї, як у всіх під відром знаходиться електронагрівач типу ТЕН і привід лопатки замісу тіста.

Праворуч (у деяких хлібопічках зліва знаходиться панель управління і вся необхідна електроніка. Тут же знаходиться двигун вентилятора, призначеної для рівномірного прогріву відра хлібопічки.

Панель управління хлібопічки Kenwood BM 450 знімається досить легко і крім сенсорних кнопок управління утримує датчик відкриття кришки хлібопічки.

Щоб дістатися до приводу відра і провести ремонт хлібопічки, потрібно відкрутити декілька саморізів в нижній кришці.

Бачимо, що лопатка замісу тіста приводиться в рух з допомогою пасової передачі з пониженням швидкості обертання – такий собі привід пральної машини в мініатюрі.

Відкрутивши кілька гвинтів, знімаємо металеву основу, на якій кріпиться двигун і втулка приводу лопатки хлібопічки.

Лопатка замісу тіста приводиться в рух з допомогою штифта, що обертається в підшипнику, запресованого в маточині колеса пасової передачі.

Якщо сальник відра хлібопічки починає протікати, то волога потрапляє на підшипник і він починає іржавіти і клинить. Щоб зняти цей штифт потрібно відкрутити гайку знизу і зняти стопорне кільце.

Також при протіканні сальника в хлібопічці потрібно перевірити потрапила волога на плату управління і дроти живлення.

Щоб витягнути сальник з відра, потрібно відкрутити кріплення підстави відра і розібрати маточину.

Як бачимо, сальник нашої хлібопічки Kenwood BM 450 зовсім продірявився.

Сальник потрібно замінити на відповідний або на наявний, тільки для цього потрібно витратити маточину. В цьому випадку підшипники замінені на 688 і сальник розміром 8х19х8 мм. На алиэкспресс теж можна купити сталеві кулькові підшипники і керамічні підшипники в роздріб і оптом. Звичайно керамічні кулькові підшипники ще досить дороги, але вони володіють рядом переваг:

— робоча температура досягається 800 градусів.

— здатність працювати в агресивних кислотах і лугах без корозії.

— низький тепловий коеф. розширення (в 3-5 разів менше стали).

— висока робоча температура дозволяє їм працювати на швидкостях до 12000 обертів в хвилину.

— кераміка — чудовий діелектрик — керамічні підшипники не пропускають електрика.

— кераміка легше стали на 40% і значно краще розсіює тепло.

— твердість за Роквеллом сталевих куль рідко перевищує 60 одиниць за шкалою C, твердість металу може досягати 75 одиниць.

— модуль пружності металу в 1,5 рази вище, ніж у типовій сталі застосовується для керамічних підшипників.

— кераміка не магнитится.

Ось так красиво виглядають підшипники у втулці хлібопічки.

Назад до відра маточину притягуємо гвинтами або просто заклепками 4,8 на 10 мм – у них більш гладкі капелюшки і мити легше

Складання хлібопічки робимо в зворотному порядку. На цьому вдалий ремонт хлібопічки Kenwood BM 450 закінчений. 

Leave a Reply

*

captcha *