
У першу чергу визначитеся, яку площу ви визначите для нього, якщо у вас і так не велика кухня, вибирайте компактний кухонний комбайн з набором основних функцій для вас, таких як шинкування, подрібнювач для фаршу, нарізка. Плюс таких комбайнів в тому, що коштують вони не так вже й дорого, а якість відмінна.
Якщо ж у вас достатньо місця для великого кухонного комбайна, то при покупці звертайте увагу на ціну, оскільки чим вища ціна, тим більше функцій в ньому.
Так само варто звернути увагу на швидкісні режими, чим їх більше, тим якісніше буде що готується їжа. На високих швидкостях комбайн відмінно зробить з м’яса фарш, а низькі швидкості допоможуть приготувати найніжніші соуси.
Потужність в комбайнів різна, залежить від функцій, так у багатофункціональних вона перевищує 700 Вт, але при цьому і чаша повинна бути не менше 1,5 літрів, в ідеалі 2,5-3.
Для компактних комбайнів з чашею до 2 літрів ідеальна потужність буде 300-400 Вт.
Насадки у різних моделях комбайнів різні, але в стандарті йде ніж для шинкування і для нарізки скибочкою, ніж для подрібнення продуктів, а так само подрібнювач і терка, деякі виробники включають ніж для тіста. А ось між насадкою виконує функцію соковижималки і насадкою виготовляє фарш доведеться вибирати, так як виробники не поєднують обидві функції в одному комбайні.
Чаші у кухонних комбайнів повинні витримувати холод і гаряче, так як це важливо в приготуванні їжі (коли щось потрібно помістити в холодильник або підігріти). Витримувати удари і не битися, тому чаші виготовляють з ударостійкого скла, товстостінного пластику і, звичайно ж, металу. За обсягом чаші теж відрізняються, але краще купити комбайн, в комплекті якого відразу кілька чаш різних за обсягом і матеріалу.