Неупереджений огляд м’ясорубки Braun G3000

Важко поручитися, але, мабуть, на безкрайніх просторах нашої батьківщини не знайдеться людини, яка б не асоціював своє дитинство з котлетами. Так-так, тими самими, що нам давали в дитячому саду, тими, що готували наші мами і бабусі. І в той час як радянська промисловість нарощувала товщину броні танків і швидкості літаків, у побуті для оперативного подрібнення продуктів, як і раніше використовувалася знайома всім ручна м’ясорубка, зазнала кілька змін з часу її винаходу бароном Карлом Дрезом.

braun_g_3000_e

Це нагадує барабан шарманки пристрій можна віднести до прабатьків кухонних м’ясорубки. Зверніть увагу на те, що присутні всі необхідні елементи — шнек, корпус і ножі

Груба чоловіча сила дозволяла господині легко отримати навіть з малосъедобного м’яса цілком пристойний фарш, проте вже тоді було зрозуміло, що до м’ясорубці цілком можна приєднати електродвигун і тим самим привнести трохи комфорту в суворий радянський побут. Найбільш допитливі намагалися автоматизувати процес за рахунок підключення побутової електродрилі, більш забезпечені все-таки знаходили радянські електром’ясорубки, але ці рішення важко назвати масовими. До повсюдного впровадження чудо-техніки довелося чекати кілька десятків років.І хоча у продажу до цих пір можна легко знайти добре знайомі нам м’ясорубки ручні, кріпити їх на сучасних кухнях (особливо після ремонту та заміни старого дерев’яного столу, укутанного клейонками і скатертинами, на елегантний скляний столик) особливо нікуди.

Одна з ранніх моделей кухонних м’ясорубки. Мабуть, навіть у четвертому тисячолітті ці пристрої можна буде знайти на кухні, де-небудь поруч з плазмовими ножами

З появою електром’ясорубок в магазинах виникла інша проблема — за рахунок нескінченної оптимізації виробництва, інженерних рішень і економії матеріалів на перше місце при виборі часто ставала навіть не ціна приладу, а його надійність і довговічність використання. Інтернет рясніє численними відгуками про те, що жадане пристрій замість полегшення кухонного життя дарувало проблеми, і то тільки до неминучого звернення в сервіс-центр за гарантійним ремонтом.

Здавалося б, вирішити цю проблему можна, вибравши прилад від відомого і зарекомендував себе бренду. Однак і цей метод перестав бути панацеєю — багато метри побутової техніки терпіли фіаско, вступаючи на шлях підвищення своєї конкурентоспроможності та ефективності. До таких фірмам можна віднести і знаменитий німецький бренд Braun, сучасна продукція якого часто не блищить якістю. Наскільки справедливі ці претензії і чи можна розраховувати на довготривалу роботу сучасних м’ясорубок, дізнаємося, розглянувши ближче самий потужний і технічно досконалий прилад від німецького виробника -Braun G3000.

Зовнішній вигляд і комплектація

Прилад поставляється в досить масивної коробці, на якій яскраво зображені сама м’ясорубка, її основні параметри та переваги. Усередині знаходяться власне м’ясорубка, шнек, три металевих диска з отворами 3, 4,5 і 8,2 мм в діаметрі, насадки для приготування ковбасок та кебе («кубі» в термінології виробника), штовхач для продуктів, металевий лоток і інструкція з інтегрованою гарантією.

Комплект можна оцінити як стандартний для відносно недорогих пристроїв, серед переваг — три решітки (часто в комплект деяких м’ясорубок вкладають тільки два диска) і металева насадка для ковбас. Різноманітні шинкування, соковижималки, дробарки та формувальники в комплекті відсутні і не пропонуються виробником навіть за додаткову плату.

Braun G3000 у всій своїй красі — чисті лінії, лаконічний зовнішній вигляд. Підійде до будь-якої кухні, починаючи від класики і закінчуючи мінімалізмом

Корпус пристрою виконаний з якісного глянсового пластика з досить високою якістю обробки — відсутні облой, шорсткості і дефекти поверхні. Дно м’ясорубки виготовлено з чорного пластика, однак він практично не видно і лише створює невеликий контраст, роблячи корпус трохи нарядно. Ззаду передбачений невеликий відсік для мережевого кабелю, куди останній поміщається насилу із-за своєї досить значної довжини — близько двох метрів.

Кнопка для витягання голівки м’ясорубки

Функціональних елементів на корпусі трохи — кнопка для витягання голівки м’ясорубки та перемикачі режимів роботи. Потрібно відзначити, що виробник постарався полегшити догляд за м’ясорубкою — глянсова поверхня корпусу легко витирається, а всі кнопки закриті гумовими накладками, що виключає попадання бруду і води в шви.

Кнопки виключення, включення і реверсу. Колірна маркування піктограм явно не завадила б

Головка м’ясорубки відлита досить добре — поверхня гладка, відсутні грубі шви. Немає претензій до виготовлення шнека, ножів, насадок і дисків — все виконано на високому технологічному рівні. Серед особливостей варто відзначити матеріал ножів і дисків — після миття не утворюється іржа і, як наслідок, немає необхідності змащувати ці елементи маслом. Однак при цьому забороняється мити металеві частини електром’ясорубки в посудомийній машині — любителі експериментувати отримають чорний, трудносмываемый наліт.

Головка м’ясорубки зі вставленим шнеком. Зверніть увагу на якість відливання

Особливості конструкції

Вже згадана оптимізація виробництва призвела до того, що багато покупців серед різноманіття товарів на полицях прагнуть вибрати саму надійну» побутову техніку. Не оминула ця тенденція стороною і електром’ясорубки. Якщо подивитися на повідомлення у тематичних конференціях, відгуки на товари, то в якості основного критерію надійності виступає наявність металевих елементів внутрішнього вмісту блоку двигуна.

На жаль, в побутових приладах це зустрічається нечасто, а якщо бути ближче до дійсності — практично ніколи. Однак цим активно користуються маркетологи, що проявляється у випуску «металевих» електром’ясорубок, таких як, наприклад, Kenwood MG510 або MG520. Тим не менш механічні елементи цих м’ясорубок, як і героя нашого огляду, виготовлені виключно з пластмаси. Більш того, ризикнемо стверджувати, що високонадійні електром’ясорубки — доля професійних моделей, недоступних в магазинах, таких як, наприклад, FIMAR 12/S.Видається малоймовірним, що пересічний споживач захоче встановлювати на кухні многокилограммовое дуже дороге пристрій для приготування фаршу раз на кілька тижнів.

Шнек (з пластиковим запобіжником), зажімная гайка, решітка і ніж

Компромісним варіантом для побутових моделей стало використання особливих пристроїв, призначених для захисту ніжного механізму від поломки. Як правило, це спеціальні запобіжники перевантаження-перегріву мотора і спеціально ослаблені вузли конструкції, які легко замінюються. У Braun G3000 таким елементом є легко замінна пластикова втулка на шнеку. У разі перевантаження, наприклад попаданні кістки, цей елемент ламається, але ціною свого життя рятує пластикові шестерні редуктора. На жаль, виробник не передбачив запасний втулки в комплекті, тому за неї доведеться звертатися в сервісний центр.

Макрофотографії ножа (для тих, кому важливі деталі)

Ще один елемент, на який варто звернути увагу, — система реверсу. Вона, за твердженням виробника, вкрай необхідна при перемелюванні жилавого м’яса. Однак існує думка, що для достатньо потужних пристроїв, до яких відноситься Braun G3000, ця функціональність злегка надумана — проблем з перемелюванням «складних» продуктів не виникає. Тим не менш реверс присутній, працює, правда, викликає деякі питання. Так, при активації режиму виникає виразний запах горілої ізоляції. Важко сказати, чи властиво це всім електром’ясорубки Braun G3000чи є недоліком конкретного пристрою, проте факт залишається фактом.

Макрофотографії решітки

Останньою перевагою Braun G3000, на якому ми зупинимося, є захист моторного відсіку від рідин. Дивно, але далеко не всі електром’ясорубки можуть переробляти водянисті продукти — вже згадані моделі Kenwood призначені тільки для перемелювання м’яса. Звичайні помідори їм не по зубах — овочевий сік через шнек потрапляє всередину моторного блоку і потенційно може призвести до його пошкодження. На щастя, інженери Braun успішно вирішили цю проблему, встановивши сальники на шнеку, а також спеціальний злив в місці кріплення голівки м’ясорубки до корпусу пристрою.У разі потрапляння зайвої рідини вона зливається вниз, на стільницю.

В роботі

Робота Braun G3000 не викликає яскравих емоцій — м’ясорубка легко справляється з м’ясом невисокої якості, в тому числі злегка подмороженным. Незважаючи на те що це підноситься маркетологами Braun як конкурентна перевага, на це здатні все більш-менш потужні м’ясорубки. Фарш на виході виходить якісним — саме нарубаним, а не тиском, при цьому немає необхідності в «тонкої» настройки системи — досить зібрати пристрій згідно з інструкцією, головне — не переплутати положення рубального ножа.

До недоліків можна віднести підвищений шум, який можна порівняти з шумом недорогого пилососа (втім, це справедливо для всіх електром’ясорубок), а також невелике просідання оборотів мотора при попаданні «складних» продуктів. Останнє свідчить про відносно невисокий запас потужності, але не є конструктивним недоліком або інженерних прорахунком.

Місце для кріплення голівки м’ясорубки

При стандартному не дуже частому користуванні одним з основних незручностей є відсутність спеціальної ніші в корпусі якого додаткового боксу або коробки для зберігання деталей м’ясорубки. Дійсно, у шафах типових кухонь не завжди знайдеться місце для цього пристрою в зібраному «робочому» стані, а вже тримати його постійно на робочій поверхні зовсім не естетично. Можна, звичайно, заперечити, що зручне зберігання деталей передбачено лише кількома виробниками цієї техніки Kenwood, Tefal, Moulinex), та й то далеко не у всіх моделях.Однак для такого флагмана серед виробників, як Braun, така неувага до деталей виглядає трохи дивно.

Як вже зазначалося, мити прилад після використання просто і недовго, головне — не захоплюватися надмірно активними миючими засобами і посудомийною машиною.

Висновок

В цілому розглянуту електром’ясорубку Braun G3000 можна віднести до міцних середняків, які непомітно роблять свою роботу, не привертають уваги і не дають особливого приводу пишатися покупкою. Більш того, описані спостереження будуть справедливі для будь-м’ясорубки з аналогічною ціною, за винятком відверто китайських брендів і невдалих моделей. Крім того, не варто розраховувати, що цю «кухонну помічницю» ви зможете передати у спадок вашим дітям і онукам. Якщо ж страви з фаршу домашнього приготування є щоденним прикрасою вашого столу, то цілком ймовірно, що років через п’ять вам доведеться турбуватися вибором нової м’ясорубки. Тим не менш проведені з электромясорубкойBraun G3000 роки не будуть згадуватися вами із здриганням.

Leave a Reply

*

captcha *