Електричні м’ясорубки: бюджетні моделі вартістю до 2000 рублів

Зізнаюся, до недавнього часу я була володарем радянського мясорубочного монстра, після якого довго ниють м’язи на руках. Але зараз мої діти підросли і потреба в приготуванні їжі значно збільшилася. Щоб заощадити сили і час, проведений на кухні за приготуванням їжі для сім’ї з чотирьох чоловік, я і задумалася над придбанням електричної м’ясорубки.

 -image-data-mystery_mgm-1700-1000x1340

Загальні вимоги, що пред’являються до м’ясорубок

Щоб електрична м’ясорубка стала вашою помічницею, а не тягарем, одна думка про роботі з якої викликала б у вас лише негативні емоції, при покупці необхідно звернути увагу на ключові характеристики приладу. Ось вони.

Споживана потужність

Сьогодні у продажу можна знайти м’ясорубки, у яких цей параметр варіюється в досить великому діапазоні — від 330 до 2200 Вт. Чим більша потужність, тим вище продуктивність приладу. Це означає, що при наявності високої потужності ви швидше переробить необхідну кількість м’яса. Однак більш потужна м’ясорубка буде з’їдати більше електрики. Як же визначити, якої потужності достатньо?

Фахівці відзначають, що м’ясорубки, потужність яких варіюється в межах 800-1400 Вт, цілком придатні для роботи в домашніх умовах. Такі моделі мають непоганий продуктивністю, до того ж вони здатні переробляти жорстке м’ясо.

Ножі і шнек

Особливу увагу при виборі м’ясорубки варто приділити матеріалу, з якого вони виготовлені. Якщо ми говоримо про ножі, то вони повинні бути виконані з якісної сталі. Від цього безпосередньо залежить, як часто ви будете їх заточувати. Ножі з якісного металу потребують цього один-два рази на рік.

В ідеалі шнек теж повинен бути металевим — саме такий потрібний для переробки м’яса. Іноді виробники оснащують м’ясорубку двома шнеками: крім металевої конструкції в комплект входить і пластмасовий шнек, призначений для ягід і фруктів.

Функції бюджетних моделей електричних м’ясорубок

Щоб не помилитися у виборі конкретної моделі, ще до походу в магазин необхідно визначити, яким же набором функцій повинна мати м’ясорубка. В першу чергу такий підхід дозволить заощадити сімейний бюджет і не переплачувати за непотрібні опції, встановлені в приладі.

Автореверс

Наявність цієї функції помітно спростить вам роботу з м’ясорубкою. Ті, хто мав справу з радянським приладом, пам’ятають, що він перестає якісно працювати, як тільки жили намотуються на шнек. Тому доводиться розбирати м’ясорубку і очищати сам шнек і ніж. Наявність автореверсу позбавить вас від цієї проблеми. Потрібно зупинити прилад, натиснути на відповідну кнопку і чекати, коли жили вийдуть з вхідного отвору.

Найдоступніша модель з функцією автореверсу - Maxwell MW-1252 потужністю до 1000 Вт. На момент написання статті її можна було придбати приблизно за 1199 руб. В комплект входять три перфорованих диски з отворами різного діаметру для фаршу, а також штовхач для продуктів. До речі, в інструкції з експлуатації приладу зазначено, що термін його гарантійної служби становить три роки.

Maxwell MW-1252

Трохи більш потужна модель Scarlett SC-4249, що розвиває потужність 1200 Вт. М’ясорубка оснащена двома дисками для фаршу. У магазинах ціни на цей прилад стартують від 1390 руб.

Ще одна цікава модель з функцій автореверсу - Erisson MG-15P10, яка з’явилася на російських прилавках зовсім недавно. Придбати цю м’ясорубку можна за ціною від 1430 руб.

Прилад Shivaki SMG-5181 має потужність 1800 Вт, виробляє 1,6 кг м’яса в хвилину, оснащений трьома дисками для фаршу. Від інших моделей відрізняється наявністю насадки для томатного соку. Коштує ця модель від 1945 руб.

Нарешті, найпотужніша м’ясорубка з автореверсом - Supra MGS-18502000 ватт дозволяють їй в разі необхідності навіть перемелювати кістки. За цю модель доведеться викласти не менше 1975 руб.

Захист двигуна від перевантаження

Напевно, докладно пояснювати, для яких цілей потрібна ця опція, не потрібно. Скажу коротко: дана функція дозволяє продовжити термін служби приладу, оскільки при перегріві двигуна м’ясорубка просто вимикається. Коли двигун охолоне, можна продовжити роботу.

Одна з найдоступніших моделей з «захисною» функцією — «Лазур 201». Її можна придбати в середньому за 1390 руб. Ця м’ясорубка малопотужна, лише на 600 Вт. Як наслідок, її продуктивність знаходиться на досить низькому рівні — півкіло м’яса в хвилину. В комплект входять три насадки з отворами різного діаметру для приготування фаршу.

Мають опції захисту двигуна і м’ясорубки MysteryПокупці можуть придбати моделі з потужністю від 1350 до 1800 Вт. Так, прилад Mystery MGM-1700 з потужністю 1350 Вт коштує близько 1990 руб. В комплект входять три диски для фаршу. Крім того, дана модель має автореверс, про який ми говорили вище.

Mystery MGM-1700

Досить цікава м’ясорубка — Mystery MGM-1600. Від інших моделей її відрізняє наявність насадки для нарізки печива. Інші характеристики пристрою такі: потужність становить 1600 Вт, є три диски для фаршу. Купити цю м’ясорубку можна за 1985 руб.

Досить широко на російському ринку представлені м’ясорубки Delta з функцією захисту від перевантаження. Споживана потужність цих приладів варіюється в діапазоні від 1200 до 2200 Вт. До речі, всі ці моделі мають опцію автореверсу. Новинка компанії — модель Delta lux DL-65. Її потужність становить 2200 Вт, продуктивність — 3 кг фаршу в хвилину. В комплект входять три насадки для фаршу. Придбати цей прилад можна за 1900 руб.

Delta lux DL-65

Насадка-терка

Вона потрібна для того, щоб швидко натерти овочі та інші продукти. Як правило, така насадка виглядає як циліндр, по всій поверхні якого розташовані дрібні отвори.

Найдоступніша м’ясорубка, в комплект якої входить насадка-терка, - Supra MGS-1361. Її можна придбати від 1600 руб. Вона володіє потужністю 1400 Вт, трьома дисками для фаршу.

Приблизно в одній ціновій категорії знаходяться ще дві моделі, оснащені теркою: Scarlett SC-149 і Vitek VT-1676Ціни на них стартують від 1960 руб. М’ясорубка Vitek VT-1676 менш потужна (1500 Вт, переробляє 1 кг фаршу в хвилину, оснащена двома дисками для фаршу. 1600-ватний прилад Scarlett SC-149 вже може переробити за хвилину 1,3 кг фаршу і теж укомплектований двома дисками для приготування фаршу.

Насадка для приготування кебе

На мій погляд, м’ясорубки, оснащені цією насадкою, необхідні лише досвідченим кулінарам. Адже людині, яка не вважає приготування їжі своїм хобі, швидше за все, навіть не прийде в голову готувати порожнисті сосиски, які потім фаршируються різними інгредієнтами і потім обсмажуються. Саме такі сосиски і називаються кебе.

Сьогодні майже всі електричні м’ясорубки мають таку насадку. На щастя, її наявність не впливає на вартість приладу. Так, одна з найдоступніших моделей з насадкою кебе — Supra MGS-1350. Придбати її можна від 1280 руб. Ця м’ясорубка має потужність 1400 Вт, виробляє 0,8 кг фаршу в хвилину, оснащена системою реверсу і трьома насадками для фаршу.

Delta DL-64WM

В якості альтернативи можна розглянути прилад Delta DL-64WM. Модель має наступні технічні характеристики: потужність 1200 Вт, захист двигуна від перевантажень, система реверса, три насадки для фаршу. Обійдеться така м’ясорубка приблизно в 1590 руб.

Заходи безпеки при роботі з електричною м’ясорубкою

На завершення огляду особливу увагу хочеться звернути на такий параметр, як висота горловини. При виборі конкретної моделі дивіться, щоб горловина була довшою ваших пальців. Це дозволить уникнути їх потрапляння в ту область, де працюють ножі, а отже, захистити руки від серйозних травм.

Leave a Reply

*

captcha *